CikguNorazimah |
Alfafa : Makanan yang merendahkan tekanan darah tinggi Posted: 09 Jan 2015 07:56 AM PST Kajian telah menunjukkan bahawa makanan memberikan impak besar terhadap tekanan darah. Terdapat makanan yang boleh meningkatkan tekanan darah manakala ada pula yang mampu mengurangkannya. Salah satu makanan yang dapat membantu merendahkan tekanan darah tinggi adalah Alfafa. Alfafa merupakan makanan herba yang membantu menurunkan tekanan darah kerana ia mengandungi elemen2 yang diperlukan untuk melembutkan arteri yang telah mengeras. Arteri yang mengeras menjadi punca tekanan darah tinggi. Alfafa boleh digunakan dalam pelbagai bentuk. Bijinya dalam bentuk tunas amat berguna. Ia lazat dan berkhasiat sebagai hidangan salad, sup dan isian sadwich. Alfafa juga boleh diguna dalam bentuk jus yang diekstrak daripada daunnya. Ia diguna secara meluas dalam bentuk teh herba yang diperbuat daripada biji dan daun kering pokok Alfafa. (Sumber : Buku Kesihatan Terletak di Tangan Anda) Banyak khasiat pokok Alfafa ni ye. Tapi sukar untuk cari pokok ni. Langkah mudah adalah dengan pengambilan suplemen Alfafa Shaklee yang organik dan selamat. Ia dijamin Halal ye. Bulan ini ada PROMOSI ! Buy 6 FREE 1 Alfafa ! Cepat2 pm CN =========================================================================================== Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / konsultasi / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi CN seperti di bawah: SMS/whatsapp : 017-4992305 E-SELL : Beli secara online disini =========================================================================================== TESTIMONI ALFAFA ======================================================================================= ~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~ |
Posted: 09 Jan 2015 12:00 AM PST |
You are subscribed to email updates from CikguNorazimah To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
No comments:
Post a Comment